Postoj adolescentů k manželství - Kocmichová, Pavla (Jihočeská univerzita, 2017)
Manželství je svazek muže a ženy a pro většinu lidí přestavuje lásku na celý život. Ještě nedávno mělo významnou hodnotu. V souvislosti s rychlými společenskými změnami dochází nyní také k mnoha změnám nejen ve struktuře a celkové podobě rodiny, ale zároveň se také proměňují formy párového soužití. Práce se zaměřuje na téma jako je rodina, manželství a utváření postojů v období adolescence. Teoretické část je zaměřena na základní informace o daném tématu. Praktická část zjišťuje, zda a jak moc se témata uvedená v literatuře odlišují od reality. V rámci zjišťování této informace byl použit kvantitativní výzkum, metoda dotazníkového šetření. Získaná data byla zpracována ručně a poté převedena do programu MS Office Excel.
Position adolescents for marriage
Keywords: rodina; manželství; postoje adolescentů; vývoj identity; family; marriage; attitudes of adolescents; identity development