Základní umělecká škola Jindřicha Jindřicha v Domažlicích - Antošová, Jana (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato práce je zaměřena na život Základní umělecké školy Jindřicha Jindřicha Domažlice. Je rozdělena do pěti kapitol. Zpočátku se věnuje městu Domažlice, a to hlavně jeho historii a vývoji. Následně je zde vylíčen hudební život v Domažlicích a blízkém okolí. Třetí kapitola se zaměřuje na život místního národopisce Jindřicha Jindřicha a jeho přínosu pro oblast Chodska. Dále je zde popsána historie klášterního kostela i klášterních budov, kde v současné době místní hudební škola sídlí. Následuje popis života hudební školy, a to jak obecně, tak po konkrétních oborech.
The primary art school of Jindřich Jindřich in Domažlice
Keywords: Umělecká škola; hudba; Domažlice; Jindřich Jindřich; klášter; Art school; music; Domažlice; Jindřich Jindřich; monastery