Finanční analýza vybraného podniku - Brymová, Nikola (Jihočeská univerzita, 2020)
Práce čtenáři poskytuje informace o podniku, ale hlavně obsahuje provedení finanční analýzy za sledované období v rozmezí pěti let na základě účetních výkazů. Na vybraný podnik jsou aplikovány metody finanční analýzy. Jednou z nich je technická analýza podniku, do které mimo jiné patří analýza rozdílových trendů, analýza poměrových ukazatelů a analýza rozdílových ukazatelů. K vertikální analýze je potřebná znalost struktury aktiv a pasiv podniku, pro horizontální analýzu jsou data získávána z účetních výkazů. Významný přínosem je rozsáhlé zhodnocení finanční situace podniku za určité, předem zvolené období a závěrečná doporučení týkající se budoucího rozhodování v rámci této problematiky.
Financial analysis of the company
Keywords: finanční analýza; finanční indikátory; vertikální a horizontální analýza; aktiva; pasiva; financial analysis; financial indicator; vertical and horizontal analysis; assets; liabilities