Výtvarné hry jako aktivizační činnost pro seniory - Nejedlá, Lada (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce je zaměřena na rozvoj aktivizačních činností u seniorů, a to pomocí výtvarných her. V teoretické části jsou vysvětleny jednotlivé pojmy týkající se problematiky stáří, aktivizačních činností a motivace u seniorů a rozvoje osobnosti pomocí výtvarné výchovy. Praktická část je zaměřena na realizaci projektu, který vytvoří osnovu pro vzorové aktivizační činnosti práce se seniory. Celý projekt se uskuteční v Domě s pečovatelskou službou v Dačicích.
Fine games like activation activity of seniors
Keywords: výtvarná výchova; výtvarné hry; gerontologie; geriatrie; stáří; stárnutí; senioři; pečovatelská služba; art; art games; gerontology; geriatrics; old age; seniors; home care service