Problematika rozvoje elektromobilů kategorie M1 v České republice - Tupý, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato bakalářská práce se zabývá přínosem elektromobility pro udržitelný rozvoj osobní automobilové dopravy. Jsou zde uvedeny základní technické systémy pro provoz elektricky poháněných automobilů a možnost náhrady klasických automobilů se spalovacími motory elektromobily. V práci jsou popsány a vysvětleny základní principy a myšlenky elektromobility jako jedné možnosti řešení ochrany životního prostředí v České republice a zajištění energetické soběstačnosti v automobilové dopravě.
The issue of development of electric vehicles of the M1 category in the Czech Republic
Keywords: elektromobilita; elektromobil; nabíjecí stanice; spalovací motor; baterie; elektromotor; electromobility; electric car; charging station; combustion engine; battery; electric motor