Produktivita kapitálu a investiční aktivita u malých a středních podniků - Vrchota, Václav (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem této práce je zjistit, zdali existuje vztah mezi produktivitou kapitálu a investiční aktivitou. Hodnocení je provedeno na jednom odvětví národního hospodářství, konkrétně: Výroba kovových konstrukcí a kovodělných výrobků, kromě strojů a zařízení. V první polovině praktické části je provedena analýza produktivity kapitálu, investiční aktivity, struktury dlouhodobého majetku a přidané hodnoty. Poté je za pomocí regresní analýzy zjišťován vztah mezi produktivitou kapitálu a investiční aktivitou. Pro analýzu jsou použita data z databáze Albertina, shromažďující údaje o firmách působících v České republice a na Slovensku. K testování je použit software Microsoft Excel a Statistica 12. Diplomová práce byla vytvořena v rámci řešení grantu Grantové agentury Jihočeské univerzity č. 053/2016/S- Inovační management a konkurenceschopnost MSP.
Capital Productivity and Invesment Activity of Small and Medium-sized Companies.
Keywords: produktivita kapitálu; investiční aktivita; velikost podniku; přidaná hodnota; capital productivity; investing activity; company size; value added