Výběr účetního programu pro firmu - Krupička, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem práce je vybrat a doporučit konkrétní firmě účetní program, který by nejlépe splňoval požadavky firmy na evidenci účetních dat. Účetní software je nezbytnou součástí a nástrojem pro řízení účetnictví a daňové evidence. Výběr toho správného je velmi obtížné. První část je věnována vývoji informačních technologií ve zpracování účetních dat, popisuje a definuje ERP, historii ERP a rozvoj ERP na českém trhu. Také popisuje obecný proces výběru účetního systému. Praktická část se zabývá konkrétní společností s názvem JASA s.r.o. a aplikací výběru programu na zvolený podnik dle jeho vlastních kritérií. Program byl vybrán na základě analýzy získaných informací o jednotlivých účetních programech a podle požadavků stanovených firmou.
Choosing accounting software for your company
Keywords: účetní software; implementace; účetní informační systém; ERP; accounting software; implementation; accounting information system; ERP