Posouzení malé mechanizace pro přepravu a manipulaci s materiálem dle zvolených exploatačních ukazatelů. - Tolkner, Martin (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce se zabývá rozdělením malé mechanizace pro přepravu a manipulaci s materiálem. První část práce pojednává o oblasti využití, přepravě a manipulaci s malou mechanizací. Druhá část práce je věnována analýze exploatačních, ekonomických a environmentálních ukazatelů. Součástí práce je experimentální měření časů jednotlivých pracovních cyklů dvou univerzálních čelních nakladačů smykem řízených UNC 060 a Locust 750. Závěrem práce jsou porovnány naměřené časy a hmotnosti, a vypočtené výkonnosti těchto nakladačů.
Assessment of small mechanization for transport and manipulation of material according to chosen exploitative indicators.
Keywords: Malá mechanizace; přeprava; manipulace; nakladač; exploatační ukazatele.; Small mechanization; transport; manipulation; loader; exploitative indicators.