Zaměstnanecké benefity v účetním a daňovém systému podniku. - Hunalová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2010)
Tématem bakalářské práce je problematika zaměstnaneckých výhod. Tato práce si klade za cíl především přiblížit a ujasnit výklad pojmů souvisejících se zaměstnaneckými benefity, znázornit tyto výhody v účetnictví a zobrazit je z daňového hlediska. V práci se věnuji historii benefitů a jejich vývoji, charakteristice a významu zaměstnaneckých výhod, kde uvadím přehled nejznámějších zaměstnaneckých výhod, a to z daňového režimu zaměstnavatele i zaměstnance. Prostor jsem věnovala také v poslední době stále více se prosazujícímu systému benefitů - cafeterii. Také jsem se dotknula zajímavostí v poskytování benefitů nejen u nás, ale i v zahraničí. Bakalářská práce obsahuje i část praktickou. V této části bylo provedeno dotazníkové šetrení, kde cílem bylo zjistit spokojenost zaměstnanců se systémem poskytovaných benefitů, seznámit se s benefity, které jim jsou poskytovány, které využívají a které postrádají. Dotazníkové šetření bylo prováděno v různých firmách v České republice.
Employee preferencies in term of accounting and in term of tax system