Vegetace břehové zóny Vltavy mezi Zlatou Korunou a Boršovem nad Vltavou - Porubská, Nikola (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem této práce bylo posouzení diverzity vegetace břehové zóny Vltavy na pravém i levém břehu mezi obcemi Boršov nad Vltavou a Zlatou Korunou. Práce zahrnovala vypracování mapy a provedení fytocenologických snímků z jednotlivých typů mokřadů získaných vlastním terénním průzkumem. Mapování proběhlo ve vegetačních sezónách 2013 a 2014 a celkem bylo vymezeno 263 prostorových jednotek. Získaná data byla vyhodnocena shlukovou a gradientovou analýzou.
Vegetation of banks of the Vltava River between Zlatá Koruna and Boršov nad Vltavou
Keywords: vegetace břehové zóny Vltavy; mapování.; vegetation diversity of riparian zone of the Vltava river; mapping.