Analýza podmínek mezikontinentálních přeprav nákladů - Veselý, Robert (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem bakalářské práce bylo provedení analýzy podmínek realizace mezikontinentálních přeprav nákladů z/do hlavních destinací, s nimiž vstupuje Česká republika do obchodní výměny zboží se zaměřením na komparaci jednotlivých dopravních oborů včetně návrhů jejich vzájemné kombinace, které lze pro tyto přepravy použít. Teoretická část této práce byla zaměřena hlavně na seznámení se s jednotlivými dopravními obory. V praktické části byla provedena analýza struktury mezikontinentálního obchodu České republiky a nákladová analýza mezikontinentální přepravy z/do vybraných destinací
The analysis of conditions in intercontinental transport of cargoes
Keywords: Dovoz; logistika; obchod; přeprava; vývoz.; Business; Export; Import; Logistics; Transportation.