Návrh učebního textu pro odborný výcvik - Havlíčková, Naďa (Jihočeská univerzita, 2016)
Hlavním cílem bakalářské práce je vytvořit návrh učebního textu, který bude žáky oboru číšník/servírka doprovázet ve třetím ročníku v hodinách odborného výcviku při praktické přípravě k závěrečným praktickým zkouškám. Práce bude rozdělena na část teoretickou a část praktickou. V teoretické části budou zpracovány základní teoretické poznatky zaměřené na vzdělávací systém v České republice, tvorbu výukových materiálů a didaktických testů. V praktické části bude specifikována charakteristika tzv. laboratorního cvičení a příprava na jeho průběh. Dále bude popsán celkový průběh laboratorního cvičení- aplikace vytvořeného učebního textu do vyučovací hodiny, metodika práce s učebním textem, didaktickým testem a závěrečné vyhodnocení průběhu laboratorního cvičení, hodnocení učitele a vytvořeného učebního textu na základě vyplněných dotazníků žáky.
Draft of textbook for vocational training