Les. Výtvarný projekt pro ZUŠ. - Špindlerová, Andrea (Jihočeská univerzita, 2017)
Předkládaná teoreticko - projektová diplomová práce je koncipována jako příspěvek k projektové formě výuky na téma Les, který je určen nejenom pro primární sféru základního uměleckého školství. Jednotlivé části zvoleného tematického celku jsou stručně, ale přehledně, rozvíjeny v teoretické části, která nabízí vhled do problematiky zvoleného tématu ze tří hlavních hledisek přírodovědné, didaktické a umělecké. Ty jsou, dle rozsahových možností studie, doplněny dalšími dílčími stanovisky toho, jak lze nahlížet na danou problematiku. V určitých částech diplomové práce nalezneme i ukázky možných přístupů k dílčím částem projektu, kde jsou uplatněny výtvarné činnosti plošné, prostorové i intermediální. Teoretická část je následována konkrétním výtvarným projektem, který tvoří soubor osmi ukázek výtvarných činností a aktivit. Celou práci doplňují obrazové přílohy.
The Forest. The Art Project for Elementary Art School.
Keywords: výtvarná výchova; výtvarný projekt; les; animační tvorba; land art; projekt; řada; Art education; art project; forest; animation creation; land art; project; series