Úroveň znalostí zdravotnického personálu kontaktních pracovišť nemocnice fakultního typu v oblasti radiační ochrany - Náplavová, Jaroslava (Jihočeská univerzita, 2018)
Diplomová práce se zaměřuje na problematiku znalostí zdravotnického personálu kontaktních pracovišť nemocnic fakultního typu (traumacenter) v oblasti radiační ochrany. Téma reflektuje narůstající rizika pojící se k možnému vzniku radiačních mimořádných událostí, ale také potenciální hrozby radiačního terorismu. Prostřednictvím kvantitativního výzkumu dotazníkového šetření práce mapuje, jaké jsou znalosti dotčených pracovníků v oblasti radiační ochrany a havarijní připravenosti, a tedy v důsledku také jejich schopnost adekvátně při nastalých mimořádnostech reagovat a poskytovat specializovanou zdravotní péči většímu počtu zasažených osob.
The level knowledge a medical staff of hospital contact centers in type of radiation protection
Keywords: radiační ochrana; radiační nehoda/havárie; radiační připravenost; traumacentra; ověřování znalostí personálu; radiation protection; radiation accident; emergency readiness; trauma centres; verification of staff knowledge