Vliv minimalizační technologie zpracování půdy na regulaci plevelů v porostech obilnin - Stejskal, Martin (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomová práce se zabývá hodnocením kvality práce strojů pro zpracování půdy používaných v minimalizační technologii zpracování půdy a regulací plevelů v porostech obilovin. Stroje byly hodnoceny z hlediska zapravení posklizňových zbytků, rovnoměrnosti hloubky zpracování a hrudovitosti. Dále bylo provedeno ekonomické zhodnocení vybraných nákladů na jednotlivé operace zpracování půdy. Za účelem sledování rozvoje plevelů byl založen maloparcelkový pokus, kde bylo sledováno zastoupení jednotlivých plevelných druhů a účinnost vybraného herbicidu.
Effect of tillage minimalization technology to control weeds in cereal crops
Keywords: minimalizační technologie zpracování půdy; regulace plevelů; obilniny; posklizňové zbytky; minimum tillage technology; weed control; grain; crop residues