Hodnocení vlivu vybraných čistíren komunálních odpadních vod na kontaminaci vodního prostředí mikropolutanty - Okrouhlý, Vít (Jihočeská univerzita, 2020)
V rámci této práce byla hodnocena účinnost odstraňování (RE) širokého spektra sloučenin, zejména pak zbytků léčiv a prostředků osobní péče (PPCP), v 6 komunálních ČOV a vliv těchto ČOV na příslušné recipienty. Pro sledování vybraných látek byly využity pasivní vzorkovače POCIS a bodové vzorky vody, které byly umístěny/odebírány v nátoku a odtoku ČOV a také nad a pod ústím odtoku z ČOV do příslušného recipientu.
Evaluation of the impact of selected municipal waste water treatment plants on the contamination of aquatic environments by micropollutants
Keywords: léčiva a prostředky osobní péče (PPCP); čistírna odpadních vod (ČOV); integrální vzorkovač polárních organických sloučenin (POCIS); účinnost odstranění (RE); mikropolutanty; pharmaceuticals and personal care products (PPCP); sewage treatment plant (STP); polar organic chemical integrative sampler (POCIS); removal efficiency (RE); micropollutants