Reforma v účetnictví obcí od 1. 1. 2010 - Kočková, Hana (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem diplomové práce s názvem ?Reforma v účetnictví obcí od 1. 1. 2010? je zhodnotit změny, ke kterým došlo v účetnictví obcí od roku 2010 a postupy účtování obce Břasy. 1. 1. 2010 vešla v platnost nová vyhláška č. 410/2009 Sb., která nahradila vyhlášku č. 505/2002 Sb., která je pro obce prováděcí vyhláškou k zákonu č. 563/1991 Sb. o účetnictví.
Reform in Accountancy of Municipalities Starting as from 1st January 2010
Keywords: reforma v účetnictví obcí; vyhláška č. 410/2009 Sb.; úplná vypovídací schopnost; rozpočet; odpisy; reform in accountancy of municipalities; Decree No. 410/2009; complete value of evidence in relation to the economy; the budget structure; depreciation of property