Využití kulturních památek ve výuce na středních školách (na příkladě Milevského kláštera) - Kramperová, Petra (Jihočeská univerzita, 2013)
Předkládaná bakalářská práce na téma ?Využití kulturních památek ve výuce na středních školách (na příkladu Milevského kláštera)? se skládá ze dvou částí ? teoretické a praktické. Teoretická část práce přibližuje možnosti propojení školních vzdělávacích obsahů a obsahů mimoškolních vzdělávacích zdrojů v rámci výuky na středních školách. Dále se práce podrobněji zaměřuje na přiblížení doposud poněkud opomíjených výukových programů, které realizoval Národní památkový ústav, respektive jeho Územní odborné pracoviště v Českých Budějovicích. Vzhledem k zaměření tématu bakalářské práce následuje stručný popis Milevského kláštera a jeho historického a architektonického vývoje. Do této části je také zahrnut popis a zhodnocení dosavadních vzdělávacích aktivit pro děti, které již v klášteře Milevsko proběhly. Praktická část bakalářské práce přináší konkrétní návrh výukového programu pro žáky středních škol se zaměřením na klášter Milevsko, popis realizace toho projektu a jeho zhodnocení.
The Use of Cultural Heritage for Education in Secondary School (for Example of Monastery of Milevsko)
Keywords: muzejní pedagogika; výukové programy; klášter Milevsko; museum pedagogy; learning programs; monastery of Milevsko