Rehabilitační ošetřování teorie a praxe v ošetřovatelské péči - Mrzenová, Jindra (Jihočeská univerzita, 2011)
Rehabilitační ošetřování je způsob aktivního ošetřování, při němž se sestra snaží všemi dostupnými prostředky zamezit vzniku komplikací. Patří mezi složky komplexní ošetřovatelské péče. V praxi zahrnuje rehabilitační ošetřování například polohování, pasivní a aktivní pohyby, kondiční cvičení, vertikalizaci, dechovou gymnastiku a další. Diplomová práce na téma ?Rehabilitační ošetřování teorie a praxe v ošetřovatelské péči? se věnuje problematice rehabilitačního ošetřování, konkrétně postoje sester k tomuto tématu, jejich znalosti a praktické zkušenosti v jeho aplikaci.
Rehabilitative Nursing - Theory and Practice in the Nursing Care
Keywords: Ošetřovatelství; Rehabilitace; Rehabilitační ošetřování; Vzdělávání sester; Klient/Pacient; Nursing; Rehabilitation; Rehabilitative Nursing; Education of Nurses; Client/Patient