Oceňování majetkových položek a jejich zachycení v účetnictví - zásoby vlastní výroby - Kyjovský, Jindřich (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem této bakalářské práce je popsat metody účtování zásob se zaměřením na zásoby vlastní výroby a zhodnotit dopad na účetní závěrku. Dále provést změnu ocenění zásob vlastní výroby a porovnat původní a nové účetní výkazy. Klasifikace a způsoby účtován a oceňování zásob jsou popsány v teoretické části práce. Oceňování je popsáno jak v případě pořízení tak v případě úbytku zásob. Vzhledem k zaměření práce se jedná hlavně o zásoby vlastní výroby. Vliv změny ocenění zásob do účetní závěrky je popsán v praktické části práce. Jsou zde uvedeny originální výkazy a také výkazy, v kterých jsou použity výsledky předešlých kalkulací.
Evaluation of property items and their recording in accountancy - own production stock
Keywords: zásoby; účetní závěrka; oceňování; zásoby vlastní výroby; stock; financial statement; evaluation; own production stock