Sbírka příkladů rozvíjejících finanční gramotnost ZŠ - Kvěchová, Petra (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato bakalářská práce na téma Sbírka příkladů rozvíjejících finanční gramotnost na ZŠ je zaměřena na žáky 2. stupně základních škol. Sbírka obsahuje řešené příklady inspirované situacemi z běžného života. Sbírka je určená učitelům, kteří pěstují finanční gramotnost svých žáků. Témata, kterým se bakalářská práce věnuje, jsou peníze, formy placení, vlastnictví, nakupování, inflace, hospodaření domácnosti, tvorba ceny a daň z přidané hodnoty, úrokování a finanční plánování.
Collection of examples developing financial literacy at the secondary school
Keywords: Sbírka příkladů; finanční gramotnost; peníze; cena; rozpočet; finanční plánování; úrokování.; Collection of examples; financial literacy; money; price; budget; financial planning; interest.