Úkoly Krajského ředitelství Policie ČR vyplývající z Krizového plánu kraje - Petřík, Jindřich (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem diplomové práce je návrh plánu krizové připravenosti pro budovu Krajského ředitelství Policie Jihočeského kraje. V teoretické části jsem se zabýval shrnutím a charakteristikou základních pojmů bezpečnostního plánovaní a Integrovaného záchranného systému (dále jen IZS) na což jsem navázal deskripcí hrozeb, strukturu a činnost orgánů krizového řízení, činnost složek IZS, charakteristika vybraných mimořádných událostí a krizových stavů, dále metody analýzy rizik a v poslední řadě samotné bezpečnostní plánování, rozdělení na typy plánů, jejich obsah a zpracování. V praktické části jsem navrhl plán krizové připravenosti pro Krajské ředitelství policie Jihočeského kraje. Hlavní otázkou bylo, jaké bezpečnostní hrozby mohou ohrozit chod Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje, což je provedeno formou vlastního zkoumání a bezpečnostní kontroly. Na zjištěná ohrožení jsem navrhl přiměřená bezpečnostní opatření. Hrozby byly převzaty z Krizového plánu Jihočeského kraje, některé z další bezpečnostní dokumentace, kterou si zřizuje Krajské ředitelství policie Jihočeského kraje.
The tasks of Regional Directorate Police Czech Republic resulting from the crisis plan of the region
Keywords: Plán krizové připravenosti; hrozba; riziko; analýza rizik; Krajské ředitelství policie Jihočeského kraje; Plan of emergency preparedness; threat; risk; risk analysis; Regional Police Directorate of South Bohemia