Etické aspekty sociální práce s rizikovou mládeží - Juráš, František (Jihočeská univerzita, 2018)
Diplomové práce se věnuje konkrétním etickým aspektům, se kterými se sociální pracovník může setkat při práci v nízkoprahovém zařízení pro děti a mládež. V této diplomové práci jsou definovány tyto základní cíle: Zjistit, jaké etické problémy se vyskytují v práci s rizikovou mládeží. Zjistit, jak tyto problematické jevy v praxi řešit. Práce je rozdělena do 4 kapitol a každá kapitola ještě do několika podkapitol. První kapitola se věnuje sociální práci s rizikovou mládeží. Druhá kapitola se pak zabývá etickými aspekty v sociální práce z obecného hlediska. Ve třetí kapitole jsou již použity výpovědi respondentů ke zjištění konkrétnějších etických aspektů jejich praxe. V poslední kapitole jsou pak jednotlivé etické aspekty podrobeny pohledu etických teorií.
Ethical aspects of social work with risky youth
Keywords: riziková mládež; etické aspekty; sociální práci; etika; etické teorie; risky youth; ethical aspects; social work; ethics; ethical theories