Právní, účetní a daňové aspekty likvidace obchodních korporací - Smidková, Jana (Jihočeská univerzita, 2017)
Diplomová práce se zabývá právními, účetními a daňovými aspekty likvidace obchodních korporací. Prostřednictvím analýzy vyhodnocuje tyto aspekty v procesu likvidace obchodních korporací v podmínkách legislativy České republiky. Poskytuje přehled procesu likvidace a činností likvidátora, poukazuje na legislativní změny a riziková místa likvidačního procesu.
Legal, accounting and taxation aspects of liquidation of trading corporations
Keywords: Likvidace; obchodních korporace; likvidátor; likvidační zůstatek; insolvence; inslovenční správce Právní; účetní; daňové aspekty; účetní závěrka; rozvaha; výkaz zisku a ztráty; Liquidation; trading corporation; liquidator; liquidation balance; liquidated assets; limited liability company; statutory body; general shareholders´ meeting Legal; accountancy and taxation aspects; final accounts; balance sheet; profit and loss account