Kvalita v sociálních službách - Možnosti využití stacionářů v rámci zlepšování kvality služeb pro seniory - Švihovcová, Jana (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce se zabývá kvalitou péče v sociálních službách. Konkrétně kvalitou péče o seniory. Teoretická část charakterizuje stárnutí a stáří. Jeho dopady na jedince a mož-nosti, jak se s těmito dopady vyrovnat. To jak osobně, tak s pomocí ostatních či dokonce státních institucí. Práce má za cíl zjistit, zda se denní či týdenní stacionáře mohou uplatnit ve zlepšování kvality péče o seniory. Praktická část obsahuje dotazníkové šetření, které zkoumá, zda v Týně nad Vltavou mají obyvatelé starší 65let, zájem o zlepšení soci-álních služeb formou denního či týdenního stacionáře.
Quality in social work- Possibilities of utilizing social welfare institutions for improvement of elderly care services
Keywords: Stáří; stárnutí; stacionář; péče; old age; aging; social welfare institution; care