Analýza stravování seniorů s diabetes mellitus II.typu - Petrusová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2015)
Abstrakt: Diplomová práce se zabývá analýzou stravování seniorů s diabetes mellitus II. typu. Mnoho seniorů s diabetem mellitus II. typu je seznámeno s diabetickou dietou ať prostřednictvím svého lékaře či nutričního terapeuta. Tato dieta jim pomáhá udržovat správnou hladinu glykémie a předcházet tak řadě diabetických komplikací. Mnoha diabetikům pomáhá jejich nemoc změnit i náhled na jejich další život. Více se zamýšlí nad svým životním stylem, nad tím jak zlepšit kvalitu svého života. Mnoho diabetiků začne například sportovat, zajímat se o své stravování, objeví nový smysl života.
Analysis of eating seniors with diabetes mellitus II.type
Keywords: senior; stravování; diabetes mellitus; inzulin; senior; eating; diabetes mellitus; insulin