Vstup dítěte do mateřské školy - Čarková, Markéta (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato bakalářská práce se zabývá vstupem dítěte do mateřské školy a možnými adaptačními problémy. Teoretická část je zaměřena na dítě zahajující docházku do mateřské školy, mapuje různé druhy mateřských škol u nás, ukazuje, jak probíhá adaptace dítěte na mateřskou školu a upozorňuje na nejčastější problémy, které při ní mohou nastat. Praktická část se zabývá výzkumným šetřením, na jehož základě upozorňuje na možná úskalí adaptačního procesu dětí vstupujících do mateřské školy. Ten je hodnocen z pohledu rodičů, předškolních pedagogů i dětí.
Child's Attendance to Kindergarten
Keywords: mateřská škola; předškolní dítě; rodina; zralost; adaptace v mateřské škole; kindergarten; preschool child; family; maturity; adaptation in the kindergarten