Závislost divezity bezbarvých krásnooček na environmentálních faktorech. - Kubín, Jaroslav (Jihočeská univerzita, 2023)
Řada environmnetálních faktorů a diverzita protist a sinic byly studovány periodicky po dobu dvou let na 18 konzistentních lokalitách představujících gradient od dystrofních po hypertrofní biotopy. Byly vytvořeny statistiky a analýzy zaměřené na bezbarvá krásnoočka. Pozorované jevy byly popsány a diskutovány.
Dependence of the diversity of colourless euglenoids on environmental factors.
Keywords: bezbarvá krásnoočka; heterotrofní bičíkovci; ekologie; protozoologie; protista; colourless euglenoids; heterotrophic flagellates; ecology; protozoology; protists