Analýza realizace společných zařízení ve vybraných pozemkových úpravách - Muková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2013)
Téma diplomové práce je orientováno na problematiku plánu společných zařízení v pozemkových úpravách. Práce analyzuje společná zařízení v komplexních pozemkových úpravách (Mojné-Skřidla, Mojné a Třísov), vyhodnocuje jejich realizaci a navrhuje způsob, kterým by se procento realizace zvýšilo. Předmětem zkoumání byla zejména cestní síť, erozní opatření, prvky ÚSES apod.. Byl proveden terénní průzkum a místní šetření. I přes značné nedostatky, které se týkají hlavně vybudování nově navržených polních cest a výsadby liniové a doprovodné zeleně, se dá hovořit o procentuální spokojenosti analyzovaných komplexních pozemkových úprav.
The Analysis of Realization of Collective Facilities in Selected Landed Adjustment
Keywords: pozemková úprava; analýza; společná zařízení; landed adjustment; analysis; collective facilities