Vybrané úlohy ze soutěže Matematický klokan - Cieslarová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2016)
Hlavním cílem bakalářské práce je vytvořit sbírku logických matematických úloh pro žáky 2. stupně základních škol. Teoretická část bakalářské práce obsahuje výklad pravidel jednotlivých kategorií soutěže Matematický klokan. V praktické části jsou zpracovány testy z kategorie Benjamín a Kadet z let 2012 a 2013. V příloze je zpracován test z kategorie Benjamín a Kadet z roku 2014. Bakalářskou práci lze využít pro přípravu dětí na matematické olympiády a přijímací zkoušky. Učitelé základních škol mohou také výběrem vhodných matematických příkladů zpestřit výuku hodin matematiky.
Problems of Math Kangaroo competition
Keywords: soutěž Matematický klokan; matematická soutěž; Benjamín; Kadet; řešení úloh; Mathematical Kangaroo competition; mathematical competition; Benjamin; Cadet; tasks solutions