ODRAZ DOWNOVA SYNDROMU V KRESBĚ KLIENTŮ - Klozová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2007)
Problematika Downova syndromu je u nás stále aktuální. S touto vrozenou genetickou anomálií se u nás rodí přibližně 70 dětí ročně, což je asi jedno dítě s Downovým syndromem na 1500 živě narozených dětí. Downův syndrom provází řada typických příznaků ve zjevu, náchylnosti k určitým nemocem a vždy je přítomna mentální retardace různého stupně. Rozhodla jsem se v této práci věnovat porovnání kresby lidí s Downovým syndromem a dětí mladšího školního věku.
THE IMPUT OF DOWN´ S SYNDROM IN DRAWING OF THE CLIENT
Keywords: Arteterapie; dětská kresba; Downův syndrom; mentální retardace; předškolní věk; Art therapy; children´s drawing; Down´s syndrom; cephalonia; pre - school age