Co všechno víme o přirozených číslech - Košáková, Alena (Jihočeská univerzita, 2019)
Cílem mé bakalářské práce je seznámit žáky, učitele, ale také rodiče a příznivce matematiky s přirozenými čísly, především s prvočísly. V první kapitole si vysvětlíme, definici prvočísel a jejich využití v běžném životě, druhá kapitola je zaměřena na prvočíselná dvojčata a třetí na prvočíselná trojčata. Poté následuje kapitola, která obsahuje různé metody k výpočtu a nalezení prvočísel. Pátá kapitola je věnována prvočíslům, která jsou pojmenována podle významných matematiků, kteří se tímto tématem zabývali.
What we know about natural numbers
Keywords: prvočísla; prvočíselná dvojčata; prvočíselné síto; prime numbers; twin prime; prime sieve