Zpracování účetní uzávěrky a účetní závěrky v účetním programu vybraného podniku - Suránová, Sabina (Jihočeská univerzita, 2020)
V důsledku vývoje informační technologie se vyvíjí i účetní programy. Správná volba účetního programu společně s kvalifikovaným zaměstnancem zaručuje nejen úsporu času a nákladů, ale i rychlejší finanční rozhodování. Cílem bakalářské práce je zhodnocení využitelnosti účetního programu při zpracování účetní uzávěrky a účetní závěrky ve vybraném podniku. V praktické části jsou využívány následující metody: metoda analýza a komparace, řízený rozhovor, metoda párového srovnání (Fullerův trojúhelník) a syntéza. Závěr práce zahrnuje doporučení vedoucí ke zlepšení současného stavu účetního programu.
Processing of Closing Accounts and Financial Statements in the Accounting Program on a Sample of an Enterprise
Keywords: právní úprava účetnictví; účetní uzávěrka; účetní závěrka; účetní program; analyzované výstupy; legal standards of accounting; closing accounts; financial statements; accounting program; analyses outputs