Jednoduché experimenty s přírodninami v tématickém celku Rozmanitost přírody. - Hubená, Marie (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato diplomová práce, Jednoduché experimenty s přírodninami v tematickém celku Rozmanitost přírody, se zabývá zařazením experimentu do výuky na prvním stupni základní školy. Cílem diplomové práce je zaznamenání rozsahu experimentů v používaných učebních materiálech a dalších literárních zdrojích, odkud by učitel mohl převzít náměty experimentů. Další z cílů této práce je vybrání a ověření sady experimentů, které je možné využít během výuky přírodních věd na prvním stupni základní školy. Vybrané experimenty jsou opatřeny metodickými poznámkami, které poslouží učiteli jako návod, jak experiment uskutečnit. Dál byly k vybraným experimentům vytvořeny pracovní listy, kam budou žáci zaznamenávat svá pozorování. Diplomová práce byla řešena v rámci projektu GA JU č. 065/2010/S a 078/2013/S
Simple experiments with products of nature as a part of the thematic unit Variety of nature
Keywords: experimenty s přírodninami; výukové metody; organizační formy vyučování; pracovní listy; první stupeň základní školy; experiments with products of nature; teaching methods; organizational forms of teaching; worksheets; primary school