Barva na 1. stupni ZŠ - Šviržovičová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2007)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku barvy a její možné využití na prvním stupni ZŠ. Práce je rozdělena do několika kapitol dle tematického zaměření. První jsou zaměřeny na vymezení pojmu barva a teoretické poznatky, jež jsou předpokladem pro další práci s barvou. Další kapitoly se věnují jednotlivým problematikám barvy, se kterými se ve školní praxi potýká a seznamuje jak pedagog, tak žák. K těmto částem uvádím příklady k praktickému využití. Celou práci jsem se pokusila koncipovat jako inspiraci pedagoga s barvou, nikoli jako návod.
Colour at the first grade in the primary school