Nové nanočástice v ultrastrukturální diagnostice - Martykánová, Denisa (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem diplomové práce bylo zaměřit se na různé metody konjugací palladiových nanočástic různých tvarů na protein. Hlavním úkolem bylo použít jak kovalentní, tak nekovalentní konjugaci palladiových nanočástic na protein. Funkční konjugáty poté použít k imunoznačení a zjistit tak jejich stabilitu v čase.
The new nanoparticles in the ultastructural diagnostics
Keywords: elektronová mikroskopie; nanočástice; palladium; kovalentní konjugace; nekovalentní konjugace; electron microscopy; nanoparticle; palladium; covalent conjugation; noncovalent konjugation