Úlohy o pohybu ve středoškolské matematice - Doskočilová, Renata (Jihočeská univerzita, 2010)
Obsahem této práce je průzkum postupů a strategií při řešení slovních úloh o pohybu u studentů středních škol (resp. gymnázií) a analýza studentských řešení. Na tuto část navazuje sbírka úloh k procvičení dané problematiky. Sbírka je rozdělená do několika částí, z nichž každá se zaměřuje na určitý typ úloh.
Problems about motion in high school Mathematics
Keywords: Didaktika matematiky; metody řešení úloh; rovnoměrný pohyb; slovní úlohy.; Mathematics education; problem solving strategies; motion with a uniform velocity; problems.