Menšiny ve Francii - Černá, Věra (Jihočeská univerzita, 2006)
Cílem bakalářské práce je přiblížit postavení menšin ve francouzské společnosti. Práce představuje základní dokumenty nadvládních organizací upravující lidská práva a ochranu menšin a taktéž shrnuje postoje Evropské unie k této problematice. Zabývá se vývojem francouzské imigrační politiky a imigračních vln od konce 19. století až do současnosti. Přibližuje francouzský přístup k integraci přistěhovalců do společnosti s důrazem na jednotlivé integrační prvky. Celkově práce nastiňuje postoj Francie k menšinám, včetně názorů francouzské veřejnosti.
Minorities in France
Keywords: francouzská společnost; lidská práva; the French society; the human rights