Vyhodnocení odtokových poměrů v závislosti na srážkových úhrnech v povodí toku Ostřice - Cerhánová, Milena (Jihočeská univerzita, 2007)
Tato diplomová práce byla zpracována na téma ''Vyhodnocení odtokových poměrů v závislosti na srážkových úhrnech v povodí toku Ostřice.'' Cílem práce bylo vyhodnotit vliv kolísání srážek na průtokové poměry v povodí toku Ostřice a tento vliv zobecnit. V úvodní části je zpracována teorie týkající se vodního koloběhu, vzniku srážek, odtoku a vlivů na něj působících. Hlavní část se zabývá vyhodnocováním srážek spadlých za sledované období, výpočtem průtoků z naměřených hodnot výšky hladiny a následným hledáním závislosti mezi srážkami a průtokem.
The evaluation of drainage ratios in dependence on the rainfall in the drainage area of river Ostřice
Keywords: Srážky; průtok; povodí; vodní koloběh; závislost mezi srážkami a průtokem.; Rainfall; flow; drainage area; water cycle; dependence between rainfall and flow.