Mezigenerační názory na životní styl v seniorském věku - Matouš, Libor (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato diplomová práce se zabývá mezigeneračními názory na životní styl seniorů u 20, 30 a 50 leté populace. Životní styl ovlivňuje bio-psycho-socio-spirituální chování. Formuje osobnostní vývoj a kompetence jedince, jeho výkonnost, identitu a dodává životu smysl.
Opinions of generations on seniors´lifestyle
Keywords: Životní styl; stárnutí; senior; civilizační choroby.; Lyfestyle; aging; senior; lyfestyle diseases.