Platební a zúčtovací styk v oblasti obchodních vztahů v rámci ČR a EU. - Ďurišová, Jitka (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato diplomová práce zobrazuje problematiku a dynamičnost změn v organizaci a provádění platebního styku v České republice, ale i ve vybraných zemí Evropské unie. Primárním cílem je charakteristika a analýza platebních systémů používaných v České republice. Jako parciální cíle jsou stanoveny deskripce platebního styku v Evropské unii a aktuální trendy v této oblasti.Závěr práce je doplněn o zhodnocení vybraného platebního nástroje v praxi. Důraz je kladen na rozvoj SEPA plateb.
Payments and accounting relations within the Czech Republic and the European Union.
Keywords: platební a zúčtovací styk; formy platebního styku; SEPA převod; nástroje SEPA; platební systémy; Payment and billing transactions; payment systems; implementation of legal guidelines; Cross-border payments