MATEŘSKÉ CHOVÁNÍ OVCÍ - Jindrová, Miloslava (Jihočeská univerzita, 2010)
Etologická sledování mateřského chování ovcí byla uskutečněna v průběhu roku 2009 ve dvou obdobích, na jaře a na podzim. Pro vyhodnocení mateřského chování zvířat byla zvolena metoda přímého sledování. Hodnoty byly zaznamenávány do speciálních etogramů. Celkem bylo vysledováno 30 porodů u plemene valaška.
ANALYSIS OF MATERNAL BEHAVIOUR IN SHEEP
Keywords: ovce; etologie; mateřské chování; sheep; ethology; maternal behaviour