Morfologické srovnání nosorožce tuponosého a n. Cottonova - Kubíková, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2022)
Anotace Práce obsahuje morfologické srovnání dvou druhů tzv. bílých nosorožců (Ceratotherium simum a C. cottoni), které zahrnuje dosud nepublikované váhy a míry a jejich porovnání, jak mezi taxony, tak mezi pohlavími a při částečném zohlednění původu jedinců (zoo-odchov, odchytoví jedinci). Práce obsahuje i přehled jejich rozdílů a podobností v morfologii, rozšíření, ekologii, ohrožení a ochraně. Dále shrnuje základní informace o historii chovu nosorožce Cottonova a informace o Nasi - jediném známém hybridovi mezi oběma druhy.
Morphological comparison of the White rhinoceros (Ceratotherium simum) and the Nile rhinoceros
Keywords: nosorožec bílý; Súdán; Nasi; morfologie; váha; white rhinoceros; Súdán; Nasi; morphology; measurements; weight