Návrh systému pro gamehosting - Levý, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2013)
S nástupem moderních technologií, výkonných počítačových sestav, velkého množství příslušenství a všude přítomného vysokorychlostního internetu se k moderním online hrám dostává čím dál více uživatelů. Už to nejsou pouze jednoduché tahové hry se špatným grafickým zpracováním, ale jsou to do detailu vymodelované online hry, které slibují nekonečnou zábavu. Existuje zde mnoho multiplayerových her, které může hráč hostovat pro své kamarády. Zaměřil jsem se na tuto problematiku, která není nejjednodušší. Shrnul jsem možné typy serverů a operačních systémů. Nastínil jsem bezpečnostní hrozby a jak server zabezpečit před potencionálními útoky z venčí. Vytvořil jsem návod a naprogramoval Admin control panel, kterým lze hostovanou hru snadno ovládat.
System design for gamehosting
Keywords: Server; client; multiplayer; online hry; linux; Server; client; multiplayer; online games; linux