Kompozita typu V+N v současné francouzštině - Konopecká, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2013)
Tématem této bakalářská práce jsou kompozita typu V+N v současném francouzském jazyce. Jejím cílem je popsat francouzská kompozita typu V+N, nalézt je v korpusu a provést srovnání mezi kompozity typu V+N a jejich českými ekvivalenty. Tato práce je rozdělena na dvě části. První část je věnována popisu kompozit a jejich klasifikacím dle přístupů různých autorů. Detailní popis kompozit V+N uzavírá tuto část. Druhá část, která je praktická, se zabývá korpusovou analýzou v paralelním korpusu InterCorp. Tato část obsahuje srovnání nalezených kompozit V+N s jejich českými ekvivalenty v rámci slovotvorby.
Compound Nouns (type V+N) in the Present-day French
Keywords: Lexikologie; Slovotvorba; Francouzská kompozita typu V+N; Korpusová analýza; InterCorp; Lexicology; Word formation; French compound nouns (type V+N); Corpus analysis; InterCorp