Hnízdní úspěšnost a potravní ekologie puštíka obecného (Strix aluco) - Luka, Václav (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato diplomová práce se zabývá složením potravy a hnízdní úspěšností puštíka obecného (Strix aluco). Čeleď Muridae (myšovití) byla dominantní složkou v potravě , alternativní kořistí byla čeleď Arvicolidae (hrabošovití) a ptáci. Velikost snůšky pozitivně korelovala se zastoupením hlodavců v potravě.
Diet and reproduction of the Tawny Owl (Strix aluco)
Keywords: puštík obecný; složení potravy; hnízdní úspěšnost; Tawny Owl; diet composition; reproductive success