Postavení privátní značky obchodního řetězce - Hálová, Kamila (Jihočeská univerzita, 2016)
Hlavním cílem bakalářské práce je zjistit postavení privátních značek ve vybrané maloobchodní jednotce prostřednictvím spotřebitelského vnímání. Celá práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části je řešena problematika související s tématem práce, především pojmy značka a privátní značka. Vysvětleny jsou zde také některé důležité výrazy z marketingu. Praktická část je založena na marketingovém výzkumu, který je proveden formou osobního dotazování. V závěru práce jsou obchodnímu řetězci navržena doporučení vedoucí k rozvoji privátních značek.
Market position of a private label
Keywords: Privátní značka; značka; obchodní řetězec; spotřebitel; zákazník; marketingový výzkum.; Private label; brand; retail chain; consumer; customer; marketing research.