Téma cesty v příbězích Diany Wynne Jones A Tale of Time City a Howl´s Moving Castle. - Frašková, Alena (Jihočeská univerzita, 2015)
Náplní bakalářské práce je zejména téma cesty a cestování v čase v příbězích Diany Wynne Jones A Tale of Time City a Howl's Moving Castle. Dále se zaměřím na motiv setkání, identitu hlavních postav a v neposlední řadě na jejich minulost, přítomnost i budoucnost. Praktické části předchází část teoretická, v níž blíže rozebírám život a dílo autorky a zaměřuji se i na souvislosti mezi jejím životem a literární tvorbou. Následně popisuji základní teoretická východiska, podle kterých se v práci řídím, tedy funkci chronotopu a vliv románu zasvěcení.
The theme of the journey in the stories of Diana Wynne Jones A Tale of Time City and Howl´s Moving Castle.