Bezdomovecké páry v síti sociálních služeb - Kapicová, Ilona (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce má za cíl zmapovat problematiku sociálních služeb smíšených bezdomoveckých párů na Táborsku z hlediska zachování stávajícího párového soužití. V teoretické části se zaměřuji na osobnost bezdomovce, specifikaci ženy v tomto nelehkém sociálním postavení a partnerské soužití lidí na ulici. Další část práce se věnuje konkrétním příčinám bezdomovectví a možnostem sociální podpory v Táboře. Praktická část bakalářské práce je založena na kvalitativní formě výzkumu. Rozhovory s lidmi bez přístřeší jsou polostrukturované s otevřenými otázkami. Párové kazuistiky sledují užívání sociálních služeb výše uvedenou cílovou skupinu a jejich vliv na soužití sledovaných dvojic. Výsledky výzkumu mohou být inspirací pro sociální odbor města Tábora a různé organizace, které se zabývají sociální politikou, zaměřenou na osoby bez přístřeší.
Homeless couples in the network of social services
Keywords: Bezdomovectví; párové soužití; sociální služby; Homelessness; Couple Cohabitation; Social Servises