Podpora aktivizace vlastních sil pro osoby s kumulovanými sociálními handicapy v Českokrumlovském regionu - Segešová, Marie (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce je zaměřena na představení možností řešení dlouhodobé nezaměstnanosti skupiny osob, jejíž postavení na otevřeném trhu práce je ztíženo a která potřebuje při návratu na trh práce zvláštní pomoc. Jedná se především o osoby bez kvalifikace či s nízkým vzděláním, příslušníky etnických skupin a osoby s tělesným či mentálním postižením. Práce obsahuje pět kapitol, které popisují vliv dlouhodobé nezaměstnanosti na různé oblasti života člověka a současně nabízejí možnost řešení této situace. Hlavním cílem je přiblížení projektu "Cesta ke změně", který pomocí aktivit podporovaného zaměstnávání pomáhal v letech 2006 až 2008 řešit dlouhodobou nezaměstnanost výše uvedených rizikových skupin v regionu Českokrumlovsko.
Support of Activate of own Vigor for Persons with Cumulated Social Handicaps in Dealing with Long Term Unemployment in Cesky Krumlov District
Keywords: nezaměstnanost; dlouhodobá nezaměstnanost; sociální vyloučení; trh práce; kumulované sociální handicapy; unemployment; long-term unemployment; social exclusion; labour market; cumulated social handicaps